Mircea Neamț - Succinte ipostaze evolutive ale trombonului

Mircea Neamț - Succinte ipostaze evolutive ale trombonului
Cod produs: ISBN 978-973-1910-92-5
Disponibilitate: Out Of Stock
Preţ: 0 LEI
Cant:  
   - SAU -   
Poate că nici un instrument, precum trombonul, nu are în istoria dezvoltării sale aşa de multe aspecte contrastante, paradoxale, chiar ciudăţenii întâlnite de-a lungul timpului, spectaculoase momente de înflorire şi dezvoltare, urmate de lungi perioade de cvási anonimat.
Cercetând izvoarele istorice care fac trimitere la acest instrument şi la strămoşii săi, ajungem la concluzia că trombonul este, unul dintre cele mai vechi instrumente folosite astăzi în orchestra simfonică (cu excepţia viorii), având formele esenţiale neschimbate din Renaştere până în zilele noastre.
Pentru că în contrast cu vechimea lui prea puţine aspecte esenţiale specifice trombonului sunt cunoscute, am găsit de cuviinţă să punctăm principalele momente legate de apariţia instrumentului, să găsim reperele etimologice şi istorice, să prezentăm succint evoluţia lui în diferite ipostaze ale sale pe baza documentelor istoriografice existente, să ne rezumăm la scurte concluzii şi comentarii în încercarea de a lega firul evenimentelor care de multe ori se pierde în negura timpului.
În acest sens, dorim să contribuim la o reală reinterpretare a rolului acestui instrument alături de celelalte instrumente consacrate. Am dori să relevăm dezvoltarea şi valorificarea posibilităţilor tehnico-interpretative ale trombonului dezvoltate în veacul trecut, mai precis în creaţia componistică din a doua jumătate a secolului al XX-lea, perioadă în care compozitorii utilizează trombonul in extenso.
 
Mircea Neamț

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău            Bun

Introduceţi codul din imagine:Editura MediaMusica © 2023