Loredana Muntean - Noi tehnologii în educația muzicală

Loredana Muntean - Noi tehnologii în educația muzicală
Cod produs: ISBN: 978‐606‐645‐021‐8
Disponibilitate: Out Of Stock
Preţ: 0 LEI
Cant:  
   - SAU -   
Computerul este în prezent un instrument care oferă infinite posibilităţi de explorare a artei sunetelor. Astfel el trebuie să devină o componentă de bază în educaţia muzicală a copiilor din şcolile de cultură generală. Valorificarea noilor tehnologii reprezintă un deziderat al unei educaţii muzicale competitive. Acest lucru reiese din opiniile exprimate de copiii care‐şi doresc activităţi muzicale aliniate la realitatea existenţei lor obiective. Slaba dotare a şcolilor cu dispozitivele din viaţa cotidiană a elevilor duce însă la o scădere a interesului acestora pentru ora de muzică.
În acest context, Loredana Muntean clasifică şi ordonează materialele IT ce pot fi utilizate eficient în şcoală, deschizând posibilităţi mai ample de explorare a unor astfel de mijloace puse la dispoziţia oricui prin intermediul internetului.
Pe de altă parte, studiul efectuat de autoare privind adoptarea computerului în instrumentarul educaţiei muzicale de către profesorii de muzică dezvăluie o anumită reticenţă a acestora în faţa noilor tehnologii. 
Cartea, fără pretenţia de a trata exhaustiv această chestiune, aduce în atenţia cititorilor şi posibile soluţii.
 
Constantin Rîpă

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău            Bun

Introduceţi codul din imagine:Editura MediaMusica © 2021