Wolgang Amadeus Mozart - Melinda Beres - Serenada în Mib KV 375 (prelucrarea pentru cvintet de coarde)

Wolgang Amadeus Mozart - Melinda Beres - Serenada în Mib KV 375 (prelucrarea pentru cvintet de coarde)
Cod produs: ISBN 978-973-1910-94-9
Disponibilitate: Out Of Stock
Preţ: 0 LEI
Cant:  
   - SAU -   
Prezenta prelucrare a făcut parte din procesul de pregătire a tezei de doctorat cu titlul Cvintetul de coarde. Ipostazele mozartiene şi a avut ca scop experimentarea procesului compoziţional de schimbare a facturii pentru suflători cu cea pentru cordari, adică reducerea vocilor de la un număr de opt la cinci, ceea ce implică o altă distribuire a materialului muzical.
Modelul pe care l-am urmat a fost Cvintetul de coarde în do minor, KV 516b de W. A. Mozart, prelucrarea Serenadei pentru suflători KV 388 (384a).
Mozart a finalizat această prelucrare în primăvara anului 1787, iar nevoia urgentă de bani şi presiunea timpului au constituit, probabil, motivul pentru care el nu a scris o lucrare nouă, ci s-a întors la una concepută cu cinci ani mai devreme (iulie 1782). 
În această prelucrare am reprodus fidel structura Serenadei pentru opt suflători, KV 375, în schimb am introdus unele modificări la indicaţiile de articulaţie (legături, puncte şi virgule de staccato, détaché).
Cvintetul de coarde în Mib major a fost prezentat publicului în cadrul celui de al doilea recital susţinut cu ocazia pregătirii doctoratului de stilistică a interpretării muzicale (23 martie, 2006), iar succesul lui s-a datorat în primul rând lui Mozart, dar şi colegilor Răsvan Ionuţ Dumitru (vioară), Margit Kardos (violă), Sándor Antal (violă) şi Ciprian Câmpean (violoncel), cu care am petrecut clipe minunate, descoperind muzica lui Mozart prin prisma Cvintetelor de coarde.
 
Melinda Beres
 

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău            Bun

Introduceţi codul din imagine:Editura MediaMusica © 2023